Президентът на Румъния Клаус Йоханис (на снимката) осъди по най-категоричен начин

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис (на снимката) осъди по най-категоричен начин
Коментари Харесай

Източна Европа в шок от руската агресия, очаква действия от ЕС

Президентът на Румъния Клаус Йоханис (на снимката)   осъди по най-категоричен метод въоръжената експанзия на Руската федерация против Украйна, съобщи Аджерпрес.

" Това държание, което идва след противозаконното признание от Руската федерация на " независимостта " на самообявилите се сепаратистки републики Донецк и Луганск, съставни елементи на Украйна, съставлява ново жестоко нарушаване на правилата на интернационалното право, по-специално на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, на ненарушимостта на границите на тази страна и надлежно на правилото на неприбягване до приложимост на мощ в интернационалните връзки ", се показва в известие на президентската администрация.

В текста се отбелязва, че Румъния дружно с цялата демократична интернационална общественост " отхвърля уверено сходно безконтролно държание, което подкопава основите на интернационалните връзки и сегашния международен ред ".

" Румъния е подготвена да предложи филантропична помощ на Украйна. Същевременно Румъния насочва предизвестие против всяко враждебно деяние против членовете на румънската общественост в Украйна ", се отбелязва в известието.

Премиерът Николае Чука на собствен ред също осъди решението на Русия да нахлуе на територията на Украйна, определяйки го като " противозаконен акт на експанзия ", и акцентира солидарността с държавното управление в Киев. Той добави, че отбраната на румънските жители в Украйна е приоритет.

Нападението на Русия против Украйна е " безчовечен акт на експанзия " и Чехия ще отговори дружно със съдружниците си, съобщи през днешния ден външният министър Ян Липавски , съобщи Ройтерс.

" Решението на Кремъл да стартира изцяло непровокирано нахлуване е недопустимо и в несъгласие с интернационалното право ", съобщи той в Tуитър. " Заедно със съдружниците си ще отговорим на този безчовечен акт на експанзия. "

Полският министър председател Матеуш Моравецки прикани през днешния ден за незабавна реакция на експанзията на Русия в Украйна, като изиска " допустимо най-жестоките " наказания.

" Трябва неотложно да отговорим на незаконната експанзия на Русия в Украйна ", написа Моравецки в Tуитър. " Европа и свободният свят би трябвало да спрат Путин. Днес Европейският съвет би трябвало да утвърди допустимо най-жестоките наказания. Нашата поддръжка за Украйна би трябвало да бъде действителна. "

Министърът на външните работи на Унгария съобщи през днешния ден, че " войната е най-лошия сюжет ". Оценката си той направи часове откакто Русия атакува прилежаща Украйна.

В допълнение към това представителят на държавното управление Пьотър Мюлер акцентира: " Сега е време за подсилване на източния фланг на НАТО. Очакваме такива решения да бъдат взети. "

" Задачата в този момент, както постоянно, е да се подсигурява сигурността на унгарския народ ", съобщи външният министър Петер Сиярто на формалната си страница във Facebook. " Нашето посолство в Киев работи и е готово да помогне унгарците, които се намират в Украйна сега. "

Премиерът на Словакия Едуард Хегер   осъди " по допустимо най-силен метод " офанзивата на Русия против Украйна. " Във времена, когато демократичният свят желае да живее в мир, Русия желае война. Готови сме и ще действаме обединени ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР